Українці вивели новий сорт картоплі

Фіолетову картоплю спеціального сорту “Солоха” вирощують в Луцькому районі. Сорт з’явився ще три роки тому. Його вивели селекціонери з Київщини, пиши “Агро-Центр”.

Своїм незвичайним забарвленням фіолетова картопля зобов’язана особливим пігментам — антоціанам, які поряд з іншими корисними властивостями, є потужними антиоксидантами. Фермери запевняють, що картопля не втрачає свого кольору і після приготування.

Колір картоплі – це не єдине її достоїнство. У ній – 20 відсотків крохмалю.  За їхніми даними кольорова або фіолетова картопля має ряд позитивний вплив на організм людини. Наприклад, вона істотно знижує артеріальний тиск. Користь картоплі не залежить навіть від способу її приготування.

Клінічні дослідження показали, що щоденне вживання фіолетової картоплі, призводить до наступних позитивних факторів:

    – поліпшується зір;
    – відбувається зміцнення стінок кровоносних судин;
    – різко знижується ризик розвитку атеросклерозу;
    – відносне зниження рівня розвитку деяких типів онкологічних захворювань.

 

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: