Україні значно зросли ціни на цибулю

З огляду на дощову погоду багато фермерів призупинили збирання врожаю цибулі, через що зменшилася пропозиції даної продукції на ринку, що своєю чергою і послужило основним фактором для цінового зростання в даному сегменті.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Так, тільки з початку поточного тижня ціни на цибулю нового врожаю на українському ринку зросли в середньому на 22%. Вже сьогодні виробники готові відвантажувати дану продукцію по 6,50-8 грн / кг ($ 0,24-0,29 / кг) в залежності від якості і регіону виробництва.

При цьому, представники оптових компаній утримуються від закупівель ріпчастої цибулі, посилаючись на дуже обмежений сорок реалізації даної продукції, а також на досить слабкий попит в даному сегменті.

Більш того, і самі виробники не мають особливих ілюзій з приводу подорожчання ріпчастої цибулі нового врожаю і вважають таке явище тимчасовим. На їхню думку, знижувальний ціновий тренд на ринку відновиться, як тільки збиральні роботи в полях відновляться.

Варто зазначити, що на сьогодні ріпчаста цибуля в Україні пропонується до продажу в середньому в 1,6 раза дорожче, ніж на початку липня минулого року.

Джерело: сайт Agroreview

Читайте також: У серпні в Україні прогнозують значне здорожчання яєць

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: