Українські фермери очікують рекордні врожаї ріпаку

В України є всі передумови зібрати найбільший за останні 10 років урожай ріпаку. Цьогоріч українські фермери збільшили посівні площі під культурою, а стан посівів після перезимівлі оцінюють як задовільний, пише “Агро-Центр”.

Посівні площі під озимим ріпаком зростають уже другий рік поспіль, склавши понад 1 мільйони гектарів, при цьому близько 50 тисяч гектарів цьогоріч планується відвести під ярий ріпак.

Харківський завод цього року випустить майже тисячу тракторів

Наразі посіви озимого ріпаку перебувають у кращому стані, ніж минулого року, що може стати передумовою гарного врожаю. Згідно з даними Мінагрополітики, станом на 13 квітня 89% посівів перебувають у доброму та задовільному стані. Сумарна частка слабких, зріджених і загиблих посівів становить 11%, проти 19% у минулому році.

Український фермер у лісі заробляє на сирах і хлібі (відео)

У разі, якщо підсумкові втрати (загибель) не перевищать 10%, зібрати урожай вдасться на 950 тис. га площ (+16%). Загальний валовий збір олійної, при середньому значенні врожайності за останні 2 роки — 2,7 т/га, дозволить зібрати урожай в обсязі 2,57 млн т, що на 12% більше показника 2017 року.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: