Українські фермери втрачають врожай кавунів

Цього року Херсонщина може втратити до третини врожаю польового кавуна. Причиною цьому може послугувати спека, яка зараз панує в регіоні, пише “Агро-Центр”.

Станом на сьогодні денна температура повітря у степу сягає сорока градусів Цельсію. Аби не втрати врожай квунів їх потрібно забирати чимшвидше, бо за три-чотири дні він ризикує запектися у власній оболонці. Але забрати вдається далеко не все: оптових покупців недостатньо, а вивозити солодку ягоду самотужки не кожен аграрій “подужає”.

Український фермер встановив рекорд з вирощування сорго

“Чимало власників баштанів нині перейшли на вирощування тонкокорих сортів імпортної селекції. Вони й справді солодші та привабливіші для покупця, ніж відомі ще з часів СРСР сорти “Астраханський”, “Мелітопольський”, “Княжин” тощо. Але є й суттєвий недолік: “новачки” не такі витриваліші на спеку. І якщо такі кавуни вчасно не забрати з поля, від 30 до 40 відсотків врожаю можна списати у втрати,”

Американський фермер розводить міні-корів (фото)

“Як не дивно, але за подібних обставин у певному виграші будуть не дуже дбайливі власники баштанів, котрі не організували прополювання бур’янів. У їхньому затінку достиглий кавун збережеться краще.”

— прокоментував голова фермерського господарства “Зоря Каховщини” Леонід Кириченко.

За матеріалом ресурсу “Новий день”.

На фермі в супермаркеті щотижня збирають 36 кілограмів грибів (фото)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: