Українські яблука завойовують екзотичні ринки

Цього року врожай яблук був найвдалішим за останні сезони. Це дало можливість українським виробникам наростити обсяги експорту та розширити ринки реалізації своєї продукції, пише “Агро-Центр“, з посиланням на East-Fruit.

Половина “джерельної води” в Україні фальсифікована

Яблука вирощені в Україні вперше було експортовано у такі екзотичні країни Субсахарної Африки як Сенегал і Камерун. В даних країнах, яблуко вважається екзотичним фруктом, яке по кишені лише заможним покупцям, адже ціни на яблука високі. Українські яблука виявилися конкурентно спроможними за якістю та ціною.

Окрім цього, українські яблука було відправлено на пробу в Індонезію. Індонезія вважається одним з найперспективніших ринків для постачання яблука й одним з найбільш швидкозростаючих імпортерів яблука у світі.

Аби допустити пробну партію яблук на свій ринок, Індонезія навіть запитала спеціальну квоту.

Фермер з Польщі виробляє еко-посуд з пшеничних висівок (відео)

“Під час торговельної місії в Південно-Східну Азію, ми звертали особливу увагу на ринок Індонезії, який росте дуже високими темпами. Адже в цій країні вже зараз живе понад 40 млн людей з рівнем щомісячного доходу в 1500 доларів і вище, і ця кількість стрімко збільшується, а яблуко тут не виробляється, і вважається дуже модним і дорогим екзотичним фруктом”,

— розповів економіст інвестиційного департаменту ФАО і керівник проекту з розвитку експорту української аграрної продукції, Андрій Ярмак.

Стало відомо скільки коштуватиме українцям новорічний стіл (деталі)

Як стверджують аналітики EastFruit, у 2017 році Індонезія імпортувала більш як 340 тисяч тонн яблука. Найбільшим конкурентом за імпорту яблук для України є США. Експерти УПОА вважають, що Україна має всі шанси стати ключовим європейським постачальником яблука в Індонезію вже в сезоні 2019/20 років.

“Ферма в школу”: американських школярів годують виключно фермерськими продуктами

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: