Українські науковці створили унікальний овоч, який здатний боротися з раком та радіацією

Науковці Інституту оздоровлення і відродження народів України розповіли про унікальний овоч, аналогів якому немає у світі.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: “Кавбуз” – одна з нових культурних рослин, одержана оригінальним способом з допомогою дії препаратів нуклеїнових кислот кавуна i гарбуза. Має на 20-30% вищу врожайність, приємний смак. Ягода смугасто-зеленого з оранжевим відтінком кольору, маса її може досягати 65 кг. 

Як стверджують науковці, овоч містить значну кількість каротину i понад 15% цукрів, переважно фруктози, а також сахарозу i глюкозу, клітковину, пектин, білки, фітин, фосфорні сполуки, ферменти, вітаміни А, В, С, В2, РР, ґ, мінеральні речовини (калій, кальцій, магній, залізо, кобальт).

“Кавбуз” займає одне з перших місць серед культур-джерел каротину. Наявність значної кількості бета-каротину в “кавбузі” забезпечує протипухлинний ефект, а також має значення в профілактиці i лікуванні атеросклерозу. З профілактичною метою необхідно вживати не менше 100 г камбузної маси на добу, що забезпечує необхідну для організму добову кількість бета-каротину – 20 мг.

Науковці говорять, що “кавбуз” — ефективний радіопротектор та антиоксидант при радіаційному опроміненні, що важливо для запобігання наслідків Чорнобильської аварії. Велике значення в цьому відіграють харчові волокна, до яких відносяться пектинові речовини, клітковина: 500 г “кавбузу” на день забезпечує половину добової потреби в харчових волокнах

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також: На полицях японських магазинів з’явилася заправка для українського борщу

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: