Українські селекціонери вивели сорт кукурудзи, що спалює калорії

В Україні вивели новий, унікальний сорт кукурудзи, яка має так звану від’ємну калорійність. Новинка належить науковцям Всеукраїнського наукового інституту селекції(ВНІС). Виведений гібрид десертної кукурудзи має назву Діадема, пише “Агро-Центр”.

Кукурудза має свіжий, соковитий, салатний смак, який перегукується із зеленим горошком. Призначана вона для приготування салатів, особливістю є й те, що споживаються не лише зерна, а й качан, повідомляє “Інфоіндустрія”. 

На Закарпатті затопило урожай овочів (відео)

“Це така собі наша достойна відповідь американському бебі-корну. Замість кожної зернинки там утворюється маленький початок в пазусі листка, який ще недорозвинувся. Дієтологи дослідили цей сорт і встановили, що це продукт із так званою від’ємною калорійністю, тобто від споживання цієї кукурудзи  в організм людини потрапляє певна кількість кілокалорій, але для того, щоб перетравити її, він витрачає ще більше кілокалорій, тому споживач наїдається, але на набуває ваги. Ми її пробували і в грилі, і в овочевих салатах, качан ріжеться, його можна насікти, можна відламувати маленькі качанчики. Впевнена, що цей ніжний діетичний продукт український споживач оцінить належним чином”

— розповідає науковий співробітник ВНІС Ія Реслер.

На Львівщині в оригінальний спосіб розвивають агротуризм

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: