Українські селекціонери вивели сорт кукурудзи, що спалює калорії
В Україні вивели новий, унікальний сорт кукурудзи, яка має так звану від’ємну калорійність. Новинка належить науковцям Всеукраїнського наукового інституту селекції(ВНІС). Виведений гібрид десертної кукурудзи має назву Діадема, пише “Агро-Центр”.
Кукурудза має свіжий, соковитий, салатний смак, який перегукується із зеленим горошком. Призначана вона для приготування салатів, особливістю є й те, що споживаються не лише зерна, а й качан, повідомляє “Інфоіндустрія”.
“Це така собі наша достойна відповідь американському бебі-корну. Замість кожної зернинки там утворюється маленький початок в пазусі листка, який ще недорозвинувся. Дієтологи дослідили цей сорт і встановили, що це продукт із так званою від’ємною калорійністю, тобто від споживання цієї кукурудзи в організм людини потрапляє певна кількість кілокалорій, але для того, щоб перетравити її, він витрачає ще більше кілокалорій, тому споживач наїдається, але на набуває ваги. Ми її пробували і в грилі, і в овочевих салатах, качан ріжеться, його можна насікти, можна відламувати маленькі качанчики. Впевнена, що цей ніжний діетичний продукт український споживач оцінить належним чином”
— розповідає науковий співробітник ВНІС Ія Реслер.
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: