Українські вчені вивели новий сорт пшениці

У зв’язку зі змінами клімату волинські вчені постійно займаються селекцією та розведенням зернових культур, які будуть витривалими за кліматичних умов в різних регіонах країни. 

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Досліди проводяться разом із селекціонерами з Миколаївського аграрного університету.

Коментар: У зв’язку з тим, що ми помінялися кліматами. У них вологіше, в нас сухіше — то робимо унікальні сорти. В нас є пшениця “Ніка поліська”, яка цьогоріч проходила сортовипробування по всій Україні та показала досить хороші результати“, — розповіла заступниця директора з наукової роботи Волинської державної сільськогосподарської дослідної станції Інституту картоплярства НААН України Оксана Пузняк. 

За словами Оксани Пузняк, науковці отримали інформацію, що цей сорт дав гарні врожаї як на заході та в центрі, так і на півдні та сході України. Загалом же, потенціал “Ніки поліської” за хорошої технології та правильного застосування добрив може сягати до 10 тонн із гектара.

Читайте також: На Черкащині фермер вирощує яблука у формі серця (ВІДЕО)

Крім того, волинські вчені мають генетичну колекцію та проводять селекційну роботу озимого та ярого тритикале. Наразі проходить сортовипробування сорту “Довбушанське” і вже є перші позитивні відгуки про нього.

Джерело

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: