Українські винороби зможуть легально виробляти “шампанське” та “коньяк”

До 2026 року українські винороби будуть виробляти та експортувати “шампанське України” та “коньяк України”. 

Детальніше про це розповідає Агроцентр

Коментар: Виноградно-виноробна галузь працює в умовах перехідного періоду, що визначено ст. 208 Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом стосовно використання географічних зазначень ЄС для позначення подібних продуктів, які походять з України“, – повідомив “Укрвинпром”.

Деталі: Укрвинпром подав заяву, де він спростовує, що використання назв “коньяк” і “шампанське” суперечить законодавству. 

Проте, торгово-промислова палата України наприкінці 2019 року повідомила, що припиняє видавати сертифікати на напої під назвами коньяк, арманьяк, граппа, бренді і херес.

Генеральний директор “Укрвинпрому” сказав, що Україна має право до 2026 року використовувати “коньяк” та “шампанське”. Оскільки діє 10-річний термін використання цих назв, визначений Угодою про асоціацію між Україною та ЄС.

Джерело: сайт LandLord

Читайте також: Хоакін Фенікс врятував зі скотобійні корову і теля

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: