Українській кукурудзі прогнозують рекордний рік

В Україні 2021/22 маркетинговий рік для кукурудзи буде абсолютно рекордним.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Такі дані з посиланням на прогноз USDA у соцмережі Facebook озвучив президент асоціації “Український клуб аграрного бізнесу” Алекс Ліссітса.

За прогнозами американських аналітиків, українські аграрії вироблять 37,5 млн т кукурудзи, що на 24% перевищить результати минулого року і буде на 22% більше, якщо брати середній показник за останні 5 років. 

Якщо говорити про урожайність кукурудзи, то, за прогнозами USDA, вона зросте до 6,82 т/га, що вище на 21%, якщо порівнювати з минулим роком.

Коментар: Це, дійсно, рекордний показник, тому що таких результатів Україна ніколи не отримувала“, — підкреслює Алекс Ліссітса.

Він зазначив, що площа, яка запланована під кукурудзу на рівні 5,5 млн га (на 2% більше, ніж минулого року), можливо, зміниться у бік скорочення, зважаючи на природно-кліматичні умови, особливо затяжні дощі по всій Україні. Але принципово погодні умови цьогоріч набагато кращі, ніж були минулого року, якщо говорити про вологість грунту.

Коментар: Тепер лише варто сподіватися на продовження таких теплих і вологих температур у наступні місяці, щоб отримати прогнозований валовий збір кукурудзи і урожайність“, — додає експерт.

Враховуючи сьогоднішні ціни на кукурудзу, на думку Алекса Ліссітси, це для України було б непогано.

Джерело: сайт Агро Портал

Читайте також: Ціни на лохину різко знизились: причини

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: