Український виноград нищить нова небезпечна хвороба
Через небезпечну інфекцію урожай винограду в Україні суттєво скорочується. За прогнозами – майже вдвічі.
Детальніше про це розповідає Агроцентр.
Деталі: Останнім часом на території України розповсюджуються нові потенційно-небезпечні шкідливі організми, які вражають садові культури, зокрема – виноград. Мова йде про небезпечну інфекцію Пірса. Про це повідомляє пресслужба ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області.
Коментар: “Найбільш характерними симптомами первинного прояву інфекції є опік листків. На початковій стадії помітне раптове висихання або “обпікання” (листя злегка жовтіє або червоніє по краях у білих і червоних сортів винограду відповідно). Згодом краї листка раптово сохнуть, біля відмерлої тканини утворюється хлоротична зона, тоді як інша частина листкової пластинки залишається зеленою. Засихання листків триває кілька днів або тижнів, залишаючи на них низку скупчених зон зміненого кольору і відмерлої тканини“, — йдеться у повідомленні.
Збудник бактеріозу проникає в судини ксилеми винограду блокуючи транспортування мінеральних поживних речовин та води, порушує нормальний перебіг фізіологічних процесів в рослинах.
Через посуху врожай винограду на Одещині скоротиться щонайменше вдвічі.
Джерело: сайт GreenPost
Читайте також: Бджолина отрута вбиває коронавірус – дослідження
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: