“Успішна справа”: на Рівненщині підприємство вирощує органічну продукцію

Нардеп від Рівненщини Дмитро Соломчук розповів на своїй сторінці у Facebook про підприємство “Дедденс Агро”, яке вирощує органічну продукцію.

Детальніше про це розповідає Агроцентр

Народний депутат розповідає, що підприємство знаходиться в маленькому селі Русивель, що в Гощанському районі. Господарство засноване у 2006 р., а з 2013 р. вони розпочали перехід до роботи за органічними технологіями. В 2018 р. виростили перший в Україні органічний цукровий буряк і зробили з нього органічний сертифікований цукор.

Окрім буряку, на підприємстві активно займаються вирощуванням пшениці, ріпаку, кукурудзи, сої, соняшнику та жита. Серед списку органічних продуктів також є м’ята, малина, спаржа, щавель, коріандр, полуниця, кропива. Окрім цього, на території фермерського господарства розміщені теплиці з органічними помідорами та огірками.

У стрічці дуже багато негативу. Хочу це виправити, тому розкажу про підприємство, яке в Україні виготовляє здорову…

Опубликовано Дмитро Соломчук Вторник, 5 мая 2020 г.

Коментар:Органічна, справжня їжа стає все популярнішою в розвинутих країнах Європи. До 2030 року понад 30% полиць магазинів мають бути заповненими натуральними продуктами“, – стверджує народний обранець.

Всю свою продукцію, а також ґрунти, підприємство ретельно перевіряє в лабораторіях. 

Коментар:Надихають підприємці, які не йдуть простим шляхом, а обирають затратніший, складніший, ризикованіший – але правильний. Українці мають харчуватися здоровою їжею, яку виготовляють на українських підприємствах. Завжди підтримуватиму таких фермерів і горою стоятиму за них у Раді“, – додав нардеп.

Зауважимо, що країни Європи вже давно фермерів стимулюють переходити на вирощування саме органічної продукції. 

До прикладу, у Німеччині органічним господарствам держава виділяє 600 євро за гектар, а в Австрії – 1000 євро фінансової допомоги. На даний момент в Україні немає такої можливості, але нардеп обіцяє, що робитиме усе, для того щоб змінити це вже у найближчому майбутньому.

Джерело: сайт Час-Дій

Читайте також: На Харківщині врятували лисеня, яке застрягло у колодязі (відео)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: