В аптеках України можна придбати шоколад з коноплею

Давно відомо, що шоколад не лише смачний, а й корисним. В Україні пішли, ще далі та почали готувати корисний шоколад з нетиповими домішками. Такий шоколад випускаються під брендом legal (легальний та продається виключно в аптеках, пише “Агро-Центр”, з посиланням на SEEDS.

Олеся Соломіна — власниця бізнесу “Компанія lacilact”, яка й готує шоколад за незвичною рецептурою. Один з різновидів такого шоколаду містить екстракт насіння конопель.

“Ми почали розробку такого шоколаду 3 роки тому, для цього ми відкрили компанію у Великобританії, що б всі документи дослідження проводити через англійську компанію. Над розробкою шоколаду працювала команда з України, Англії, Китаю. Ми зробили шоколад, в основу якого заклали кілька підсолоджувачів, зокрема лактулозу і стевію.”

Олеся пояснює, що така рецептура дозволила отримати продукт, який стабілізує рівень цукру в крові навіть у людей з цукровим діабетом, стабілізує кров’яний тиск і виводить токсини.

Дорогу молодим: хлопець переїхав в Італію та почав займатися фермерством (фото)

Рецепт корисного шоколаду шукали та видозмінювали досить довго. Наприклад, аби знайти підсолоджувачі пішло 1,5 року, ще 1,5 року витратили на те, що б зробити шоколад, який за всіма хімічними показниками відповідатиме шоколаду на білому кристалічному цукрові.

“Потім прийшла ідея поліпшити його різними функціональними штуками. Так ми зробили, наприклад, білий шоколад з дегідрованим буряком, а також шоколад з екстрактом насіння конопель і хлорелою. По суті, в ньому дуже багато “правильних” жирів, за рахунок хлорели, за рахунок насіння конопель, і просто “космос” щодо вітамінної бази.”

З самого початку готувати шоколад з коноплею не плаунвали ідея прийшла вже в процесі.

“Конопля – це те, як ми допокращували базову формулу. Один з підсолоджувачів, який ми використовуємо в нашому шоколаді – лактулоза, допомагає абсорбувати правильні мінерали та поживні речовини. Таким чином, конопля, яку ми додаємо до шоколаду, засвоюється тілом краще.”

Олеся поділилася, що до створення корисного шоколаду її підштовхнула хвороба. :

Україна розпочала посіви озимих культур та підрахувала перші врожаї

Я людина з автоімунним захворюванням – я не можу вживати в їжу приблизно половину харчів, які можуть їсти звичайні люди. Я все життя дотримуюся жорстких харчових обмежень. У мене алергія на лактозу, у мене алергія на глютен. Я прекрасно розумію, як почуваються люди з такими обмеженнями. Тому мені захотілося зробити продукт, який зможуть їсти люди з непереносимістю глютену або лактози, або навіть цукру, при цьому відчуваючи, що вони їдять щось смачне.

Сьогодні всі потужності виробництва знаходяться в Україні сировину ля приготування солодощів також закуповують в Україні.

“Так. Ми живемо в Україні і нам цікаво тут розміщувати робочі місця. Ми працюємо з українським молоком, ягодами, буряком. Надалі своє виробництво ми плануємо розвивати саме в Україні. Наразі цим та іншими бізнесами ми створили 400 робочих місць по всій Україні.”

Придбати шоколад з коноплею можна лише в аптеках Києва, Харкова, Полтави, Дніпра.

Найближчим часом українці відчують дефіцит овочів

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: