В Європі не хочуть їсти українські яблука

Українських аграріїв все більше приваблює європейський ринок, так лише за минулий рік з Херсонської області було експортовано 1,8 тис. тонн яблук, на 560 тисяч доларів, пише “Агро-Центр”.

За три літні місяці 2018 року Україна експортувала в 3,7 рази більше яблук, аніж минулого року. На експорті яблук вдалося заробити 940 тисяч доларів.

“Велику частину експорту українського яблука в серпні становили різні клони яблук сорту Гала (Gala). Крім цього сорту, експортувалися також яблука літніх ранніх сортів. У липні експортувалися досить значні обсяги яблука врожаю 2017 року. Більш високу ціну виробники змогли отримати завдяки високій якості яблука, забарвленням і пошуку ринків збуту”,

– повідомили в УПОА.

Проте, українські яблука є не надто популярними на європейському ринку. Все тому, що сорти які є найбільш поширені в Україні не користуються попитом в країнах Європи. Окрім того, українські виробники не володіють сучасними оптичними сортувальними лініями відповідної потужності. В дефіцити також якісна упаковка для яблук.

“Проблема експорту нашого яблука до більшості країн полягає в тому, що багато сортів, які традиційно вирощують українські садоводи, просто “не розуміють” у європейських країнах. Тому дана ситуація має спонукати наших агровиробників ретельно вивчити попит закордонного споживача і переорієнтуватись на більш затребувані сорти”,

– відзначив директор департаменту агропромислового розвитку ХОДА Олександр Паливода.

Врожаї українських аграріїв страждають від нового захворювання

“Також агровиробникам варто переглянути сортовий склад своїх садів і, можливо, внести корективи. Нагадаю, що цього року працює запроваджена Урядом програма 80% компенсації вартості садивного матеріалу на закладення молодих садів та виноградників”,

– резюмує глава департаменту.

1156 кінських сил для збирання корму (фото, відео)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: