В Індонезії програма проти бідності дозволила зменшити незаконну рубку лісів

Індонезія має треті у світі за розміром тропічні ліси, але водночас у країні один з найбільших показників вирубки лісів.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Група дослідників виявила, що державна програма проти бідності в Індонезії дозволила скоротити незаконну вирубку лісів на 30%.

Сама програма, що називається “Сімейні надії”, не була направлена на захист навколишнього середовища, але дослідники виявили такий її позитивний вплив.

Зауважимо, що Індонезія має треті у світі за розміром тропічні ліси, але водночас у країні один з найбільших показників збезлісення. Так, у період з 2000 по 2012 рік на Індонезію припали 20% від втрат тропічних лісів у всьому світі. Зокрема через бідність індонезійці вирубують ліси, аби отримати додатковий дохід.

Додаткова допомога знизила потребу у найбідніших фермерів вирубувати ліси. У селищах, де жителі брати участь у програмі, вирубка в середньому зменшилась на 30%.

Коментар: “Десятиліттями люди сперечаються, чи суперечать одне одному боротьба з бідністю та захист навколишнього середовища. Знайти відповідь важливо, адже велика кількість бідних людей живуть у тих же районах, де ми знаходимо вразливі екосистеми, такі як тропічні ліси“, — коментує один з авторів дослідження Пол Ферраро з Університету Джона Хопкінса.

Джерело: Уніан

Читайте також: В Україні порахували кількість фермерських господарств

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: