В Італії вивели сорт черешні з найбільшими плодами

Черешні сорту Sweet Stephany, який вивели у Болонському університеті в Італії, мають найбільші у світі плоди. Їх вага сягає 26,45 грама, відповідний рекорд був зафіксований у Книзі рекордів Гіннеса. 

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Видання зазначає, що черешня Sweet Stephany походить з експериментального саду Salvi в Рунко-ді-Портомаджоре (Феррара, Італія), важить 26,45 грама і є найважчим плодом черешні у світі, побивши попередній рекорд у 23,93 грама.

“Ми присвятили більше ніж десять років дослідженню та розробці цього сімейства черешень. Ми пишаємося цим великим досягненням, оскільки воно свідчить про актуальність роботи, яку ми виконали”, – зазначив Стефано Тартаріні, керівник проєкту Sweet, а також професор кафедри сільськогосподарських і харчових наук Університету Болоньї.

Читайте також: Як виростити красиву полуницю: круті поради

Програма розведення, яка розробила проєкт Sweet, розпочалася 30 років тому в Університеті Болоньї. Координатори проєкту, почесний професор Сільв’єро Сансавіні та доктор Стефано Луглі, провели тривалий процес розведення та селекції традиційними методами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: