В Японії продали найдорожчий кавун в історії

В Японії відбувся аукціон з продажу кавунів сорту “Денсуке”, які мають практично чорний колір шкірки без смужок. Торги завершилися новим рекордом: кавун вагою близько 11 кілограмів був проданий за 750 тисяч японських ієн, або 7200 доларів, пише “Агро-Центр”.

Ціна кавуна-рекордсмена на 1000 доларів більше вартості чорного кавуна, проданого в 2008 році, який до цих пір вважався найдорожчим.

Імпортне краще: в Україні стрімко зменшуються обсяги вирощування овочів

Покупцем виявився власник супермаркету Кейіті Судзукі. За його словами, брати участь в аукціоні для нього було великою честю, а перемога в ньому традиційно є хорошим знаком для бізнесу, так що тепер він чекає процвітання магазину.


Попри чорну шкірку, всередині кавун має таку ж червону м’якоть. На смак чорний кавун теж нічим не відрізняється від звичайного.

Робот замість бджіл: вчені створили машину, яка може запилювати рослини (відео)

Фермери з Хоккайдо відзначають, що в нинішньому році погода видалася сприятливою, тому всі “Денсуке“, яких виростили близько 55 тисяч штук, повинні вийти дуже солодкими. Кожен з них буде проданий за ціною від 80 до 100 доларів, а поставки чорних кавунів в магазини почнуться в липні.

“Золоте вугілля” добувають на Вінниччині (деталі)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: