В США будуть вирощувати фіолетові ГМ-помідори, які стримують розвиток раку і діабету

Протягом останніх 14 років Кеті Мартін і Еудженіо Бутеллі з Центру Джона Іннеса в Норфолку (Англія) та їхня команда працювали над створенням фіолетових помідорів з метою створення томату, який містив би більш високий рівень антоціанів для вивчення їх переваг. Про це повідомляє LandLord.

ЛИШЕ ЦІКАВІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – УКРАЇНА ПЕРЕМОЖЕ

Для цього команда включила гени рослини левиного зіва до ДНК помідорів.

В результаті дослідникам вдалося створити помідори, які містили високий рівень антоціанів — порівняно з кількістю, знайденою в чорниці — що є корисним з кількох причин.

Перевага підвищеного рівня антоціанів у фіолетових помідорах у подвоєнні терміну їх зберігання порівняно з червоними помідорами. Це пов’язано з тим, що антоціани допомагають затримувати перезрівання плодів і знижують сприйнятливість плодів до ураження грибами після збору врожаю.

Ще одна перевага високого вмісту антоціанів полягає в тому, що вони залучають запилювачів і тварин для розсіювання насіння, що підвищує репродуктивний успіх рослин і їх врожайність. Антоціани також захищають рослини від пошкодження ультрафіолетом і від хвороботворних мікроорганізмів.

Антоціани також можуть бути корисними для здоров’я людей. Дослідження інших харчових продуктів, що їх містять, пов’язують їх зі зниженням запалення та ризиком діабету другого типу та раку. Вони також можуть захистити мозок від таких захворювань, як деменція.

Хоча дослідження користі фіолетових помідорів, особливо для людей, все ще тривають, одне дослідження, яке годувало схильних до раку мишей їжею з фіолетовими помідорами, показало, що вони насправді жили на 30% довше порівняно з мишами, яких годували червоними помідорами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: