В Україні може назавжди зникнути бабине літо: екологи

Екологи повідомляють, що через різку зміну кліматичних умов в Україні може назавжди зникнути бабине літо.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Про це розповів еколог Володимир Борейко. 

За його словами останнім часом можна помічати значне зміщення пір року в Україні. Саме це може і спричинити зникнення такого феномену, як бабине літо. 

Коментар: Через глобальне потепління минулого року не було бабиного літа. До середини жовтня стояла спека. Цього року буде теж саме, так як через зміну клімату зрушили пори року. Тепер літо в Україні триває до жовтня, осінь до грудня, а зима до кінця березня. Також в Україні через зміни клімату можуть бути безсніжні зими. Це відбувається через підвищення температури. За даними світових кліматологів, за останні 80 років в середньому температура на планеті піднялася на 8 градусів“, – розповів Борейко.

Також еколог розповів, що одним із каталізатором такої зміни може стати танення льодовиків. Він зазначає, що у арктичних регіонах температура буде підвищуватися аж до 10 градусів тепла, що є неприпустимим для цієї території і може призвести до катастрофічних наслідків.

Нагадаємо, що раніше завідувачка відділу прикладної метрології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух розповіла, що у світі протягом останніх років все помітнішими стають різноманітні погодні аномалії. Вона розповідає, що наразі у світі поступово підвищується середня температура повітря, змінюється тривалість пір року, тощо.

Читайте також: В Україні спростили імпорт сучасних препаратів для захисту рослин

Джерело

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: