В Україні напередодні новорічних свят підскочили ціни на помідори

Перед Новим роком очікується зростання цін на продукти та інгредієнти, які використовують при приготуванні святкових страв.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Середня ціна червоного помідора становить 41,95 грн/кг, рожевого – 78,26 грн/кг.

За даними сайту “Мінфін”, кілограм червоного помідора в листопаді можна було купити в середньому за 36,72 грн, а зараз його ціна 41,95 грн.

Рожеві помідори були за ціною 52,36 грн / кг, тепер – 78,26 грн. На 10 копійок подешевшали помідори сливка – були 53,03 грн, зараз 52,93 грн.

“Індекс споживчих цін на помідори в грудні 2021 склав 117,31%. У порівнянні з попереднім місяцем, середні ціни збільшилися на 17,31%”, – йдеться в повідомленні.

В Україні, у порівнянні з минулим місяцем, піднялися ціни на деякі овочі. Буряк і болгарський перець подорожчали на 26% і 20%.

Раніше стало відомо, що в Україну почали масово завозити огірки з Росії. 

Читайте також: Високоврожайна та органічна: селекціонери вивели новий сорт вишні

Експерти пояснили, що це пов’язано з тим, що вітчизняні фермери мають проблеми з вирощуванням та реалізацією продукції. Зокрема, через високі ціни на енергоресурси.

В Україні перед Новим роком очікується зростання цін на продукти та інгредієнти, які використовують при приготуванні святкових страв. Зокрема, подорожчають м’ясо, сири, яйця свіжі овочі та цитрусові фрукти.

Джерело

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: