В Україні очікується суттєве подорожчання кондитерських виробів

Кондитерські вироби, ціна на які в Україні з початку року зросла на 25-30% через дорогий цукор, можуть додатково подорожчати ще на 5-7%.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Кондитерські вироби подорожчають у зв’язку із зростанням цін на природний газ з 7 тис. грн/тис. куб. м в квітні до очікуваних в жовтні 27 тис. грн/тис. куб. м, а частка вартості цього енергоресурсу в собівартості “кондитерки” виросте з 3-4% до 10-12%. 

Коментар: У поточному році підвищення вартості тарифів на газ відбувалося щомісяця: з 7 тис. грн у квітні до 27 тис. грн в пропозиції постачальників газу на жовтень 2021 року. При цьому в собівартості цукру близько 30% складають витрати на газ, а у виробництві кондитерської продукції ця частка в собівартості при нинішній вартості газу зросте з 3-4% до 10-12%“, – цитується в повідомленні голови асоціації Олександра Балдинюка.

“Укркондпром” зазначив, що зростання цін на природний газ призведе до зростання цін на кондитерські вироби на 5-7%, при тому, що ціни на них з початку року вже зросли на 25-30%.

Джерело

Читайте також: В Україні знизилися ціни на овочі, крупи та цукор

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: