В Україні почали збирання врожаю ранніх яблук та динь

За даними експертів, ціни на яблука цього року майже вдвічі вища, ніж роком раніше, а на дині – вища на чверть.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Українські садівники почали збирання врожаю ранніх яблук та динь.

Коментар:За словами самих виробників, сезон раннього яблука поточного року розпочався на тиждень пізніше через несприятливі погодні умови у весняний період“, – йдеться в повідомленні аналітиків Eastfruit.

Ціни на перші партії ранніх яблук українські господарства встановили на рівні 15-24 гривень/кілограм, що в середньому майже у 2 рази дорожче, ніж на початку минулого сезону.

Також повідомляється, що в Україні до продажу надійшли перші в цьому сезоні партії динь.

Коментар:Через несприятливу погоду сезон даних баштанних цього року розпочався майже на два тижні пізніше, ніж роком раніше. Також фермери повідомляють, що дощ і град навесні завдали істотної шкоди врожаю динь, а підвищена вологість може негативно позначитися на якості даних баштанних“, – наголошується в повідомленні.

Ціна на дині на сьогодні озвучуються в середньому на 26% вище, ніж на початку сезону минулого року. Так, на цей час українські баштанники південних областей пропонують до продажу перші партії динь за ціною 25-35 гривень/кілограм.

Раніше фермери в південних районах Одеської області розпочали збір ранніх сортів персиків. Ціна на перші партії фруктів в середньому на 34% вище, ніж на початку сезону минулого року – 27-40 гривень/кілограм.

Джерело: сайт Уніан

Читайте також: Рентабельність фермерських господарств в Україні перевищила всі інші агропідприємства

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: