В Україні подешевшали овочі: скільки коштує зварити борщ зараз

Овочі борщового набору наприкінці літа подешевшали на 30%.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Про це повідомляє Державна служба статистики.

Фахівці робили порівняння з аналогічним періодом минулого року. 

Так картопля стала доступнішою на десять гривень. Ріпчаста цибуля та капуста знизилися в ціні на 5,9 гривні. Столові буряки коштують дешевше на шість гривень.

Серед усіх овочів борщового набору в ціні зросла лише морква. 

Експерти кажуть, все через високий попит і пропозицію, яка його не задовольняє. Тож нині морква здорожчала на 8,5 % і коштує майже 11 гривень за кілограм.

Як повідомлялося раніше, на ринках найбільше подорожчала морква, а цибуля стала лідером із подешевшання цього сезону. 

За прогнозами економістів, типове для осіннього сезону зростання цін цього року не перевищить десяти відсотків. 

Джерело: сайт ТСН

Читайте також: Скільки зерна експортували з України за три місяці – статистика

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: