В Україні суттєво подорожчали зернові: деталі

В Україні досить суттєво подорожчали зернові культури, зокрема пшениця. Загалом, обережна висхідна тенденція вартості сировинних агрокультур наразі є світовим трендом. 

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: В Україні у порту Миколаєва стабільно дорожчають зернові: пшениця 2 класу, пшениця фуражна, ячмінь та кукурудза. Від початку тижня також дорожчають соя та соняшник. В доларах ціна пшениці 2 класу зросла до $202/т. 

Основні порти, що закуповують сільськогосподарські культури, знаходяться в Одеській та Миколаївській областях.

В портах Одеської області пшениця 2 класу, пшениця фуражна та ячмінь додали в ціні. В доларах культури також подорожчали, лише знизилась ціна кукурудзи.

Ціни пропозицій чорноморської пшениці за тиждень виросли на 5-6 $/т до 220-222 $/т FOB завдяки активному попиту та стримуванню продажів виробниками в Україні та Росії, проте подальше зростання обмежують ціни попиту на рівні 215-218 $/т FOB. Про це повідомляють аналітики електронної зернової біржі ГрейнТрейд.

Підсумки останніх тендерів також підтримують ціни на чорноморську пшеницю.

Державний оператор Йорданії придбав у компанії Nibulon 60 тис. т української пшениці з протеїном 11% та поставкою у жовтні за ціною 252,6 $/т CFR.

Світові ціни на пшеницю завмерли в очікуванні оновленого балансу USDA, в якому можуть збільшити прогнози виробництва для Росії, Канади та Австралії, проте трейдери поки не можуть оцінити наскільки.

Посушлива погода в Україні та Росії затримує посівну, що може створити критичну ситуацію, якщо найближчим часом не пройдуть дощі.

Джерело: сайт AgroNews

Читайте також: Рада ухвалила законопроєкт про вдосконалення держпідтримки аграріїв: деталі

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: