В Україні суттєво зросли ціни на картоплю

Після тритижневого здешевлення відпускні ціни на картоплю в Україні почали зростати. Фермери продають її оптом за 5-9 грн/кг, що в середньому на 26% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня. 

ЛИШЕ ЦІКАВІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – УКРАЇНА ПЕРЕМОЖЕ

Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit.

Головною причиною зростання цін на картоплю експерти проекту називають збільшення попиту на цю продукцію та загальне скорочення у господарствах запасів картоплі, непридатної для тривалого зберігання.

Аналітики зазначають, що останні кілька тижнів закупівельна активність оптових компаній і роздрібних мереж залишалася досить низькою, внаслідок чого відпускні ціни на картоплю знижувалися.

Так, на сьогоднішній день ціни на якісну картоплю варіюються в межах 5-9 грн/кг, що в середньому на 26% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.

При цьому більшість великих виробників продовжують стримувати продажі картоплі, що у свою чергу тільки підстьобує зростання цін у даному сегменті.

За словами, самих фермерів цього сезону дуже високий відсоток некондиційної продукції, яка не придатна до закладки на тривале зберігання.

Варто зазначити, що на сьогоднішній день картопля в Україні вже в середньому в 1,5 раза дорожча, ніж за аналогічний період минулого року.

Також виробники повідомляли про те, що зростання цін з початку тижня не спричинило погіршення темпів збуту, і в результаті, за їхніми припущеннями, надалі ціни в даному сегменті можуть знову зрости.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: