В Україні суттєво зросли ціни на минулорічну капусту

Більшість українських виробників повідомила про завершення продажів білокачанної капусти врожаю 2021 року. Про це повідомляє east-fruit.com.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Так, на сьогоднішній день на ринку пропозиція цієї продукції значно скоротилася, при цьому попит на торішню білокачанну капусту досить високий. На тлі цього фермери, у запасах яких залишилася капуста врожаю 2021 року, почали підвищувати ціни на цю продукцію.

За даними щоденного моніторингу проекту, за тиждень минулорічна капуста у господарствах України подорожчала в середньому на 19%. Сьогодні реалізувати цю продукцію фермерам вдається вже по 14-18 грн/кг ($0,48-0,62/кг).

Підвищувати ціни виробникам дозволяє, насамперед, суттєве скорочення пропозиції даної продукції на ринку, оскільки запаси капусти в господарствах вже виснажені. При цьому попит на зазначену продукцію на поточному тижні помітно зріс, що також підтримує ціни.

Необхідно зазначити, що зараз ціни на білокачанну капусту врожаю 2021 року в Україні вже в середньому в 2,8 рази вищі, ніж роком раніше.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: