В Україні виводять виноград “проти радіації”
До кінця 2020 року в Україні продовжуватимуть селекційну роботу зі створення нових сортів винограду з підвищеним вмістом поліфенольних сполук для споживання з лікувально-профілактичною метою. Таке рішення нещодавно ухвалила президія Національної аграрної академії України. Про це пише “Агро-Центр” з посиланням на agrotimes.
“Вивчення ролі поліфенолів винограду у вирішенні проблем пострадіаційних ускладнень дуже важливо для країн, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС”,
— підкреслив директор Інституту виноградарства і виноробства імені Таїрова В’ячеслав Власов.
До кінця 2019 р. вчені Інституту виноградарства і виноробства здійснюватимуть пошукові дослідження щодо потенціалу малих виновиробників для розвитку етнотуризму (ознайомлення із технологіями, проживання в екологічно чистих регіонах та споживання екологічно чистого винограду і вина) як чинника покращення стану ампело- та енотерапії в Україні.
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: