В Україні впроваджують канадські технології вирощування квасолі

На Херсонщині зібрали рекордний врожай квасолі. Середня врожайність квасолі на господарстві “Геліос-1” складає 2,4 т/га, пише “Агро-Центр.”

Компанія “Геліос-1” на ринку вже 18 років, зокрема вирощуванням бобових займається вже 10 років. Господарство використовує спеціальне обладнання, що дозволяє звести втрати врожаю бобових до мінімуму.

Як зазначають господарі цього року гарним врожаєм вони завдячують посівному матеріалу. Засівали квасолю різновиду Кідні (Dark Red Kidney). Квасолю було спеціально привезено з провінції Онтаріо (Канада). Проте, дана культура потребувала також спеціальної технології вирощування.

За словами аграріїв:

“Канада як один з лідерів у вирощуванні квасолі володіє найсучаснішими технологіями. Ретельно вивчивши світовий досвід ми обрали для себе саме канадську технологію”

Спроби виростити дану культуру були вже не один раз, проте попередній досвід був не таким успішним.
Куратор проекту з вирощування квасолі, Христина Горстка, зазначає, що різновид Кідні вирощувати дуже рентабельно, проте культура потребує пильного догляду та дотримання технології.

“Як фермер, я можу сказати, що квасоля Кідні дуже рентабельна. На відміну від нуту, наприклад, на який в цьому році багато виробників накинулися і ціни природно впали, квасоля не так проста у вирощуванні, так що залишається високо-маржинальною. Справжня ніша. Собівартість вийшла нам близько 8 тис. грн, а ринкова ціна на темно-червоний сорт варіюється від 700 до 800 доларів на експорт”,

— розповідає Христина Горстка

Показник експорту соняшникової олії на 11% вищий, ніж попереднього сезону

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: