В Україні з’явилась мексиканська картопля — хікама
Відома в Мексиці картопля з ароматом яблука вже з’явилася в інтернет-магазинах України. Ймовірно, що цей коренеплід уже висаджують на українських землях.
Детальніше про це розповідає Агроцентр.
Деталі: Хікама активно культивується в країнах Південної і Центральної Америки, Південно-Східної Азії та Китаї. Ця рослина любить тепло і досить вологий ґрунт, а отже в південних регіонах України її вирощування цілком можливе.
Коренеплоди хіками часто вживають в їжу у свіжому вигляді, приправивши соком лайма, невеликою кількістю солі або, навпаки, гірким перцем. Також часто його відварюють як картоплю, хоча аромат його далекий від картопляного, адже має солодкуватий запах соковитих яблук.
Також, з насіння хіками виготовляють дерматологічні препарати. При проблемах зі шкірою використовують не сам плід, а його насіння.
Крім цього, з міцних волокон стебла хіками роблять рибальські мережі. А фермери Мексики та Центральної Америки використовують цей овоч в якості корму для худоби.
Врожайність хіками можна порівняти із картоплею — від 60 до 240 т/га. Сприятлива температура для вирощування має бути не нижче 20 °C. Саме тому, в Україні овоч варто висаджувати в теплицю.
Джерело: сайт Куркуль
Читайте також: Тернопільські фермери виробляють екоолію з гарбузів та арахісу
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: