В Україні з шаленими темпами зростає виробництво шампіньйонів
Шампіньйони набирають на українському ринку все більшої популярності. У 2020 році виробництво грибів зросло на 20% до 19 тисяч тонн.
Детальніше про це розповідає Агроцентр.
Деталі: Шампіньйон – найбільш культивований гриб не лише в Україні, а й у світі. Гриби є звичним для українців продуктом, однак споживання лісових грибів поступово заміщується промислово вирощеними.
Українці вирощують шампіньйони для внутрішнього ринку, частка експорту максимум складає до 8% загального виробництва. Основними покупцями українських шампіньйонів стали Молдова та Білорусь.
Також повідомляється, що минулого року експорт шампіньйонів впав до 0,2 тисяч тонн, що в 5 разів менше за показник попереднього року.
Джерело: сайт УКАБ
Читайте також: Цукор в Україні продовжить дешевшати: причини
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: