В Україні закінчується сезон черешні

Більшість садівників України на поточному тижні заявили про завершення сезону реалізації черешні. Про це повідомляє аналітичний проєкт EastFruit.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Підтверджують цю інформацію і оптові компанії, які цього тижня повідомляли про нестачу пропозиції даної ягоди в місцевих господарствах, придбати необхідний обсяг черешні не вдавалося навіть шляхом підвищення закупівельних цін.

Останні партії черешні садівники пропонували до продажу за ціною 40-80 грн за кг ($ 1,48-2,97 за кг), у залежності від якості і сорту. При цьому, поточного тижня виробники все ж підвищили ціни на залишкові партії черешні в середньому на 28%.

Зазначається, що цьогоріч ціна на черешню часто перевищувала рівень цін минулого року, що зумовлено зниженням виробництва черешні в країні через несприятливі погодні умови навесні. 

Висока вартість часто ставали причиною для зниження попиту на дану ягоду. Учасники ринку пояснювали це тим, що кінцеві споживачі були не готові купувати місцеву ягоду за такою високою ціною.

Нагадаємо, що торік сезон черешні в Україні завершився приблизно на 2 тижні раніше, але останні партії даної продукції виробники відвантажували в середньому на 24% дешевше, ніж в поточному сезоні.

Джерело: Агробізнес Сьогодні

Читайте також: В України набуває популярності новий овоч – броколіні

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: