В Україні значно подорожчала білокачанна капуста

Поточного тижня в Україні помітно подорожчала білокачанна капуста високої якості. 

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Причиною підвищення цін стало сезонне скорочення пропозиції білокачанної капусти, оскільки її запаси в українських господарствах вже зовсім ослабли. При цьому попит на дану продукцію залишається досить стабільним, що також стимулює зростання цін у даному сегменті. 

Так, на сьогоднішній виробники пропонують до продажу якісну білокачанну капусту по 3-5 грн / кг ($ 0,11-0,18 / кг), що в середньому на 22% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Головним фактором цінового зростання в сегменті білокачанної капусти експерти ринку називають скорочення пропозиції цієї продукції високої якості. Оскільки більшість виробників на сьогоднішній день вважають за краще стримувати запаси якісної продукції, сподіваючись на більш стрімке зростання цін в даному сегменті.

В результаті такого подорожчання сьогодні білокачанна капуста на українському ринку коштує в середньому у 1,7 рази дорожче, ніж в аналогічний період 2020 року. Але при цьому більшість операторів ринку вважають, що подорожчання в даному сегменті носить тимчасовий характер. Оскільки чергове зростання цін на білокачанну капусту може мотивувати фермерів почати масово розпродавати запаси даного овоча зі сховищ.

Джерело: сайт АПК-інформ

Читайте також: Україна втрачає до 30% урожаю зерна через проблеми з елеваторами

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: