В Україні знайдено небезпечного шкідника кукурудзи

Вперше в Україні, зафіксовано західного кукурудзяного жука. Діабротику знайдено на кількох підприємствах області. Так, у Кіровоградській області запроваджено карантинний режим, пише “Агро-Центр”.

Наразі, карантин розпочато у Благовіщенському районі на території агропідприємства “Зоря”, селі Лозувате на площі 110 га., в Гайворонському районі на території агропідприємств “Перемога” на площі 172 га. та підприємстві “Урожай” на площі 188 га.

Західний кукурудзяний жук – небезпечний шкідник кукурудзи. В Україні даний паразит обмежено поширений. Личинки живляться корінням кукурудзи, що призводить до зменшення кореневої маси, поганого розвитку коріння і ураження його гнилями, які надають йому бурого забарвлення. Ослаблені рослини стають сприйнятливішими до різних захворювань, внаслідок того, що жуки та личинки є переносниками різноманітних збудників захворювань кукурудзи: грибкових, бактеріальних, вірусних. Пошкоджені дорослі рослини під час сильних вітрів та дощів легко полягають, і стебло набуває форми “гусячої шиї”. При цьому стає повністю або частково неможливий механізований збір врожаю.

Нагадаємо, що цього року в Україні очікували рекордних врожаїв кукурудзи:

“Очікуємо рекорд по валовому збору кукурудзи. У нас було багато очікуваних рекордів в цьому році, але погода постійно вносити якісь корективи. Ми будемо бачити по кукурудзі, якої у нас є вал.”,

– сказав перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Максим Мартинюк.

Дізнайтеся Як обрати кормозбиральний комбайн для кукурудзи і не тільки.

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: