В Україні знову подорожчає соняшникова олія

Соняшникова олія в Україні, всупереч оптимістичним прогнозам, буде дорожчати. 

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: У нинішньому році в Україні очікували непоганий врожай соняшнику. Однак, незважаючи на це, аграріями довелося коригувати свої плани. У багатьох областях втрачена майже половина врожаю.

Причиною стали шкідники, які пошкодили врожай соняшнику на корені. Причому, це явище набуло масового характеру. У багатьох регіонах через цю напасть втрачено майже половину врожаю олійної культури.

Так, в Держпродспоживслужбі повідомили про втрату до 48% врожаю соняшнику в Дніпропетровській, Волинській, Закарпатській, Запорізькій, Київській, Кіровоградській, Полтавській, Тернопільській, Черкаській, Чернігівській та Харківській областях.

Крім шкідників, що знищують рослини, в деяких областях поширюються ще й хвороби – біла і сіра гниль. Цією напастю вже уражено від 3 до 20% рослин в Донецькій, Запорізькій, Луганській, Кіровоградській, Одеській та Чернігівській областях. Причому процес триває, і невідомо, скільки ще території посівів він захопить.

Тому вже зараз з високою ймовірністю можна припустити, що навіть після збору врожаю ціна на соняшник, а значить і на соняшникову олію не впаде. А не виключено, що вона стане ще вище.

Джерело

Читайте також: В Україні ціни на цвітну капусту стали рекордними

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: