В Україні зростає попит на “нестандартну” капусту

Українські фермери динамічно нарощують виробництво броколі. Здебільшого її вирощують в професійних господарствах на замовлення переробників та торговельних мереж. Це стосується також і цвітної капусти, пише “Агро-Центр”.

За останні 10 років збір цих видів капусти зріс в більше, ніж у півтора рази. Тільки за минулі три роки обсяги вирощування додали 15%. Особливо активний приріст демонструють професійні господарства. Там за вказаний період виробництво подвоїлося — з 900 т у 2007 році до 2500 т торік.

«Нове зернятко 2018»: фермери з усієї України з’їхалися на інноваційний форум (фото)

Як пояснюють фахівці, це зумовлено зростанням споживання цвітної капусти та броколі серед населення. Причому сегмент показуватиме приріст і далі, в тому числі, збільшуватиметься пропозиція замороженої капусти.

Заборонити імпорт: поляки злякалися дешевої української малини

Не відстає від броколі і “пекінка”, завойовуючи все більше полів. При цьому фермери більше вкладають не тільки в її вирощування, але і в доробку та зберігання. Вміння правильно зберігати цю продукцію є одним з найважливіших технологічних моментів у виробництві пекінської капусти, оскільки на відміну від звичайної білоголової, “пекінку” потрібно закладати у сховища с регульованим газовим середовищем.

Заборонити імпорт: поляки злякалися дешевої української малини

Виробництво пекінської капусти стимулює попит на зовнішніх ринках. Тільки за останні два сезони експорт цього овоча подвоївся, склавши 1500 т.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: