В Великобританії відбувся конкурс гігантських овочів (фото)

Садівники з усієї Великобританії з’їхалися на Great Yorkshire Showground в Харрогейт, щоб визначити, кому з них в цьому сезоні вдалося виростити найважчий гарбуз і найдовший огірок, пише “Агро-Центр”.

Переможців визначали в 13 категоріях. Гігантський пастернак, цибуля-порей, капуста, картопля, морква, ревінь, квасоля та інші овочі стали головними зірками цьогорічного конкурсу.

Ізраїльську мацу вперше випікатимуть з української пшениці (відео)

Деяких з претендентів на перемогу доводилося укладати на ваги командами по чотири людини – настільки важкими були овочі. У розпал конкурсу захід виявився на межі зриву, оскільки при спробі визначити масу одного з великовагових овочів ваги зламалися. Але, на щастя, їм швидко знайшли заміну.

Безумовним переможцем в конкурсі на найважчий гарбуз став Річард Манн — він виростив овоч вагою 291,7 кг. Сімейна пара фермерів з Менсфілда відвезла додому відразу два призи — за найважчу морква (3,8 кг) та буряк (17,8 кг).

В Україну намагалися ввезти 20 тонн заражених томатів

Для транспортування гігантської капусти навіть довелося використовувати садову тачанку. Цей овоч вагою 27,4 кг приніс перемогу фермеру Крейгу Пирсону.

Найдовший огірок — 92 см — виростив Грем Барратт, а Пітер Глезбрук представив на конкурсі найважчий кабачок вагою понад 65 кг.

Заміна Польщі: в Україні можна заробити на шипшині, але не вистачає “рук”

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: