В Житомирській області знаходиться одна з найбільших плантацій лохини у Європі (фото)

Плантація лохини належить господартсву  “Бетек”, що знаходиться на Житомирщині у Новоград-Волинському районі. Площа плантації сягає 325 гектарів, пише “Агро-Центр”, з посиланням на Укрінформ.

Ягода вирощена на підприємстві сертифікована та безпечна для споживача. Якості продукту сприяє також земля на якій лохну вирощують — вона визнана екологічно чистою.

“На площі 325 гектарів у Новоград-Волинському районі ми вирощуємо тільки лохину і в нас зараз найбільша в Україні й одна із найбільших плантацій у Європі. Експортом до європейських країн займаємося більше трьох років. Маємо партнерів у Голландії, Німеччині, Бельгії та Великобританії. Цього року зібрали близько тисячі тонн лохини. Всю свіжу продукцію одразу експортуємо”

— розповів Андрій Борисенко, начальник комерційного відділу.

Штучне м’ясо: тваринництво може зникнути до 2100 року

 

Як зазначають працівники компанії, місце розташування плантації обирали виключно за потребами ягоди. Ґрунт та клімат у Новоград-Волинському районі повністю відповідає для вирощування саме цієї культури.

“Вирощування будь-якої культури – це дуже складний процес. Земля, вода, кліматичні умови та людський ресурс – основні чотири фактори, які впливають на розвиток бізнесу в ягідництві. Наш регіон більш континентальний, і якщо порівняти із основним конкурентом у цій сфері, Польщею, то у нас більше сонця, тому ягода солодша. Тобто, це одна із суттєвих переваг”,

— доповнив Андрій Борисенко.

Вигідний бізнес: агротуризм в Україні може приносити до 500 млн гривень доходу

Зупинятися на лохині компанія не збирається, вже зараз підшуковують нові культури для вирощування.

Фермери з Київщини вирощують органічну лохину та продають її через Фейсбук

В Україні для ефективної допомогти фермерам створять державний аграрний реєстр

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: