Вчені представили новий сорт часникоцибулі

В результаті багаторічних досліджень вченим Науково-дослідного інституту овочебаштанних культур та картоплі Узбекистану вперше вдалося вивести новий сорт рокамболю – овоча, який також називають цибулею-часником, єгипетською цибулею або іспанським часником. Про це повідомляє agrotrend.com.ua.

ЛИШЕ ЦІКАВІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – УКРАЇНА ПЕРЕМОЖЕ

Новий сорт названий як Барака й підходить для вирощування в умовах Узбекистану. Цей сорт рокамболю запатентований Агентством інтелектуальної власності у жовтні 2022 року. Хоча цей вид овочів ще не набув широкого поширення в Узбекистані, але в найближчому майбутньому його можна буде зустріти практично на будь-якому городі країни, йдеться у відповідному матеріалі пресслужби Міністерства сільського господарства Узбекистану.

Рокамболь – це гігантський гібрид цибулі та часнику, з досить великою цибулею від 6 до 10 см в діаметрі, складається з 3-7 зубків, кожен зубець може важити до 80 г. Чим більше за розміром цибулина, тим менше в ній зубків. Завдяки своїм розмірам, цей вид овочів також називають як «слоновий часник». Він має особливий смак – цибулі та часнику одночасно. При цьому не такий міцний, як звичайний часник і не дратує очі, як цибуля. Висаджувати рокамболь можна і під зиму (озимий), і навесні.

У сирому вигляді рокамболь вживають, додаючи в салати зі свіжих овочів та зелені, закуски із сиру та сиру. Цей овоч солять і маринують, а також використовують як пікантне додавання до супів, страв з м’яса та риби, запечених овочів, рагу та багатьох інших страв.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: