Вчені пропонують “маркувати” фрукти спеціальними бактеріями
Вчені запропонували використовувати спеціальні штрих-коди на фруктах для того, щоб відстежувати їх пересування.
Детальніше про це розповідає Агроцентр.
Деталі: Учені з Гарвардського і Бостонського університетів, а також Массачусетського технологічного інституту запропонували використовувати спеціальні штами мікроорганізмів для ефективного маркування фруктів і овочів
Біологи розробили спеціальні штами генно-інженерних мікроорганізмів з унікальними “штрих-кодами” ДНК, які допоможуть відстежувати пересування врожаю.
Розшифровка цих штрих-кодів займає менше години, а мікроорганізми здатні зберігатися на поверхні продукту протягом місяців і навіть при приготуванні їжі. Це свого роду паспорт на їжу, який повинен розповісти органам контролю якості про реальне походження продуктів харчування
Дослідники пишуть, що цю технологію можна використовувати для відстеження виробництва та постачання харчових продуктів на шляху від ферми до столу. Крім того, це повинно допомогти запобігти хворобам, які пов’язані з неякісними продуктами харчування
Джерело: сайт Пропозиція
Читайте також: Фермер із Вінничини виготовляє унікальне вино з кульбабки
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: