Вчені створили добриво з перероблених батарейок

ZM-Grow-це перше листкове добриво на основі цинку і марганцю, виготовлене з використаних лужних батарейок. 

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Зареєстроване і схвалене для використання у Великобританії як для традиційних, так і для органічних систем землеробства, ZM-Grow поширюється фахівцями з рослинництва Hutchinsons як частина зростаючого асортименту низьковуглецевих харчових продуктів компанії.

“Це дійсно цікавий продукт, і фінські виробники Tracegrow, що займаються екологічно чистими технологіями, позиціонують його як добриво для економіки замкнутого циклу”, — говорить Тім Керр, менеджер з добрив Hutchinsons. 

Простіше кажучи, Tracegrow розробила інноваційну технологію для вилучення, очищення та повторного використання цинку та марганцю з лужних батарей, з яких до 80% мікроелементів, можна використовувати повторно.

Читайте також: Україна за січень 2022 року експортувала картоплі на 1,14 млн доларів

“ZM-Grow відповідає всім вимогам сталого розвитку, пропонує зменшений вуглецевий слід, а також забезпечує високоякісне, ефективне листкове добриво з мікроелементами, яке задовольняє дійсні потреби британських землеробів. ZM-Grow-це концентрат на основі сульфатів, що містить 60 г/л Zn, 67 г/л Mn і 75 г/л S. Ми знаємо, що баланс мікронутрієнтів може допомогти підвищити ефективність азоту, і ZM Grow може допомогти в цьому, в той час, коли ціни на азот знаходяться на рекордно високому рівні”, — говорить він.  

Компанія Hutchinsons тестувала і поширювала продукт протягом останніх двох сезонів, і відгуки виробників були дуже позитивними. 

Рекомендована норма — 2-3 літри на 200-400 літрів води. У наших випробуваннях ми виявили, що він хімічно стабільний, і у нас не було проблем зі змішуванням. Він плавно проходить через фільтри і розпилювальні форсунки і не засмічує їх, — зазначено у повідомленні.

Джерело

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: