Вчені створили картопляне молоко для вегетаріанців
У Швеції вчена Єва Торнберг винайшла картопляне молоко, яке може стати основою для веганських продуктів.
Детальніше про це розповідає Агроцентр.
Деталі: Продукт був протестований в лабораторії та на виробництві, і є надія, що він може потрапити в магазини в наступному році.
Принцип приготування продукту полягає в нагріванні певним чином білка і крохмалю, змішуючи з багатою омега-3 рапсовою олією. В результаті утворюється “емульсія”. Їжа також не містить алергенів.
Єва Торнберг вважає основною перевагою картопляного молока нейтральний смак і при цьому насичений омега-3.
Продукт може бути виготовлений і проданий як альтернатива молоку, йогурту, морозива і вершків. На першому етапі Єва Торнберг планує приготувати коктейль, змішавши емульсію з яблучним пюре і фруктами.
Джерело: сайт Agro-smart
Читайте також: Білл Гейтс планує створити “ідеальну” корову
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: