Вчені створили картопляне молоко для вегетаріанців

У Швеції вчена Єва Торнберг винайшла картопляне молоко, яке може стати основою для веганських продуктів.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Продукт був протестований в лабораторії та на виробництві, і є надія, що він може потрапити в магазини в наступному році.

Принцип приготування продукту полягає в нагріванні певним чином білка і крохмалю, змішуючи з багатою омега-3 рапсовою олією. В результаті утворюється “емульсія”. Їжа також не містить алергенів.

Єва Торнберг вважає основною перевагою картопляного молока нейтральний смак і при цьому насичений омега-3.

Продукт може бути виготовлений і проданий як альтернатива молоку, йогурту, морозива і вершків. На першому етапі Єва Торнберг планує приготувати коктейль, змішавши емульсію з яблучним пюре і фруктами.

Джерело: сайт Agro-smart

Читайте також: Білл Гейтс планує створити “ідеальну” корову

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: