Вчені в Великобританії створюють кліматично стійкий сорт чорної смородини

У Великобританії створили фонд підтримки чорної смородини. Ця культура користується надзвичайною любов’ю не тільки серед споживачів, але і серед вчених, пише “Агро-Центр”.

Збір врожаю чорної смородини в Великобританії починається на цьому тижні з прогнозом 10 000 тонн ягід.

В цьому році вегетаційний період проходить на тлі більш теплої зими. Це говорить про те, що без достатньої кількості прохолодних днів рослини чорної смородини будуть менш продуктивні.

В Україну масово імпортують російську гречку

У зв’язку з тенденцією до потепління клімату, нові інвестиції в стійкі сорти смородини і передові технології вирощування покликані захистити майбутнє однієї з найпопулярніших британських ягідних культур.

Фонд чорної смородини, що представляє виробників чорної смородини по всій країні, працює над новим проектом “Innovate UK”.

В Україні вигідно вирощувати жимолость

Фонд чорної смородини існує майже 30 років, забезпечуючи рослинників саджанцями найперспективніших сортів, а тепер очолює ініціативу розведення кліматично стійкого сорту методами звичайної селекції рослин.

Новий сорт повинен зберігати продуктивність в умовах більш теплої зими. Це довгострокова стратегія, оскільки для створення нового сорту потрібно не менше 13 років. Проте, зачіпки вже є. Сорт чорної смородини Бен Лоерс, створений із заданими характеристиками, принесе урожай вже в цьому році.

Українські фермери очікують рекордні врожаї ріпаку

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: