Вчені виявили особливу користь картоплі для людини

Картопля виявилася кориснішою для людського тіла, ніж здавалося раніше, завдяки вмісту особливого рослинного білка. 

Детальніше про це розповідає Агроцентр

Як повідомляє MedikForum, канадськими вченими, які представляють Університет Мак-Майстер, була виявлена особлива користь картоплі для тіла. Фахівці заявили, що продукт здатний підтримувати роботу м’язів не гірше тваринного білка. 

Коментар:Картопля виявилася кориснішою, ніж ми думали. Коренеплід містить, крім крохмалю, високоякісний рослинний білок, що дозволяє підтримувати роботу м’язів“, – зазначили автори роботи.

Науковці провели експеримент за участю 24 молодих здорових жінок віком від 18 до 24 років, яких вони випадковим чином розділили на дві групи. Одна протягом 14 днів отримувала додатково два рази на добу по 25 грамів ізоляту картопляного білка у вигляді пудингу, інша його не отримувала. До початку експерименту харчування учасниць було нормальним, вони не відчували дефіциту білка. 

Випробування показало: у добровольців, які додатково вживали картопляний білок, м’язова тканина стала активно виробляти міофібрилярні білки, які покращили функцію скелетних м’язів. 

Вважалося, що тільки тваринний  білок може добре зміцнювати м’язову масу, рослинний йому значно поступається. Однак, заявили дослідники, отримані дані говорять, що білок, що міститься в картоплі, корисний для м’язів тіла не менше тваринного. 

Джерело: сайт Уніан

Читайте також: Рівненський нардеп разом з колегами розробили законопроєкт, який дозволить отримати до 70 млрд у місцеві бюджети

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: