Вчені вивели новий унікальний сорт пшениці

Новий сорт пшениці адаптований до місцевих умов і має високу хлібопекарську якість.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Вчені Інституту генетики та експериментальної біології Академії наук Республіки Узбекистан створили сорт м’якої пшениці “Пахлавон”.

Як зазначається, оригінальне насіння нового сорту минулого року посіяли в Баявутському районі Сирдар’їнської області. Урожайність становила в середньому 55 центнерів з гектара.

Сорт м’якої пшениці “Пахлавон” стійкий до дефіциту поливної води та засолення ґрунту, середньостійкий до іржових хвороб“, – йдеться у публікації.

Читайте також: Ціни на свиней живою вагою будуть знижуватися – прогноз експертів

Новий сорт адаптований до місцевих умов. Він середньостиглий, середнього зросту (100-110 см), середньостійкий до вилягання та має високу хлібопекарську якість.

Крім цього, м’якість соломи дає можливість використовувати її як корм у тваринництві.

Джерело

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: