Вчені вивели унікальний сорт броколі

Purple Magic – це перший в історії фіолетовий броколі. Цей сорт є результатом 10-річних досліджень, який завойовує споживачів не тільки завдяки своєму привабливому фіолетовому кольору, але й завдяки високій поживній цінності. Про це повідомляє freshplaza.com.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

“Перше, що виділяє цей сорт, — це його яскраво-фіолетовий колір, але за ним криється справжня магія, оскільки цей колір зумовлений високим вмістом антоціанів, на відміну від традиційної броколі”, — сказав Антоніо Ібарра.

Purple Magic містить високу концентрацію антоціанів, подібну до тієї, що спостерігається в полуниці, і втричі більшу, ніж у гранаті. Антоціани – це біомолекули з високою антиоксидантною дією, вони надають цій брокколі фіолетовий колір. Антоціани мають протиракові властивості, а також можуть принести користь серцево-судинній системі та зору. Крім того, згідно з дослідженням, на відміну від зеленої брокколі, вона містить селен, що, як наслідок, сприятливо впливає на серце і м’язи.

На цей момент його можна вирощувати в жовтні, листопаді, грудні.

За словами Антоніо Ібарри, попри те, що недоліками спеціальних овочів завжди були продуктивність і перевищення витрат, Purple Magic пропонує врожайність, дуже схожу на врожайність зеленої броколі, через дати збору. Цей короткоцикловий сорт має структуру, подібну до будь-якого зеленого броколі з дуже дрібним зерном і куполоподібною шкіркою, але він дуже відрізняється естетично через своє вражаюче забарвлення, особливо на стеблі. Це дуже цікавий продукт, з агрономічної точки зору.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: