Види зелені, які варто купувати в травні
Навесні, особливо в травні, нашому організму потрібні вітаміни, що містяться у свіжій зелені, зокрема вітамін А.
Детальніше про це розповідає Агроцентр
Про це заявила дієтолог-нутриціолог Ольга Набока.
За її словами, в травні акцент варто зробити на листову зелень, оскільки в цей період – це найефективніший засіб для зміцнення імунітету.
Також вона зазначила, що при виборі зелені потрібно звертати увагу на зовнішній вигляд і колір рослини, а також на пружність та щільність листових пластин.
Коментар: “Чим щільніше листя, тим більше в них вітамінів. Також потрібно враховувати, що не вся яскрава та гарна зелень корисна. Якщо зелень була вирощена з додаванням добрив, або ж була спеціально оброблена перед транспортуванням до супермаркету, вона буде красиво виглядати, але в ній не буде жодних вітамінів“, – зазначила дієтолог.
За її словами, натуральна зелень швидко псується, в той час, як оброблена хімікатами, може зберігатися без появи зовнішніх дефектів понад тиждень.
Коментар: “Першу зелень виганяють у різні способи: у воді, в тирсі, в піску і в землі. Найбільше вітамінів буде саме в тій зелені, яку вирощували в землі. Відрізнити таку зелень від будь-якої іншої можна за кольором. Що стосується теплиць, то це лише штучне створення сприятливих кліматичних умов і нічого поганого в цьому немає. Однак, якщо йдеться виключно про дотримання температурного режиму, а не про додавання стимуляторів росту“, – підкреслила вона.
Ольга Набока рекомендує зберігати зелень в холодильній камері з нульовою температурою.
Коментар: “Зелень потрібно помити, просушити, покласти в пластиковий контейнер і прибрати в цю камеру. Якщо у вашому холодильнику такої камери немає, можна зберігати зелень в секції для овочів. Однак не варто ставити в холодильник зелень в банці з водою“, – сказала дієтолог, пояснивши при цьому, що якісна зелень не може зберігатися довго.
Джерело: сайт 1NEWS
Читайте також: На маленькій фермі в Україні вирощують понад 30 видів екзотичних фруктів (фото)
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: