Відомий бровар створив унікальне темне полуничне пиво
Сировину для незвичайного пива виробляє сімейна ферма в південному штаті Делавер.
Детальніше про це розповідає Агроцентр
Власник Dogfish і пивовар Сем Каладжіоне із США створив полуничне пиво. Справа вся в тому, що багато людей страждають від непереносимості глютену. Тому було прийнято рішення замінити традиційний ячмінь на полуницю.
Коментар: “Полуниця є основним інгредієнтом цього пива, а другим основним інгредієнтом ми вибрали сорго. Нам вдалося знайти сироп сорго, який виявився дійсно приголомшливим – дуже темний, солодкий і ароматний.
Я багато думав над тим, з яким компонентами можна варити пиво на основі сорго. Зрештою, вирішили зупинитися на полуниці. Крім того, остаточним штрихом в нашому пиві є мед – він надає додатковий аромат“, – ділиться секретом бровар.
Броварня Сема вже варила пиво з чорницею, смородиною, малиною, родзинками, апельсинами і лимонами, але це, здається, перше полуничне пиво за всю її історію.
Процес завантаження більше ніж 150 фунтів місцевої полуниці у фруктовий прес відбувається вручну. В кінцевому результаті це дає п’ять барелів, або 150 літрів, готового пива. В середньому близько фунта свіжовижатих фруктів йде на один галон пива.
Коментар: “Як і будь-яка інша експериментальна марка, спочатку це пиво буде подаватися тільки в нашій пивоварні. Цілком можливо, що пізніше в цьому році воно стане доступним і основній масі споживачів“, – підсумовує власник.
Бровар вирішив назвати пиво “Tweason’ale”, що в перекладі означає пиво, створене на зламі весни і літа.
Джерело: сайт Аgronews
Читайте також: В Індії мавпа зламала валютний банкомат (відео)
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: