Вигідний бізнес: площі під часником в Україні стрімко зростають

Україна посідає 43 місце у світі серед експортерів часнику, але найближчим часом Україна може вирватися вперед. За останні три роки площі під часником збільшилися втричі, повідомляє “АПК-Інформ”, пише “Агро-Центр”.

“Я впевнена, що збільшення площ під часником в Україні не є тимчасовим трендом. Більше того, такі тенденції у майбутньому тільки підсилюватимуться. Це пов’язано з тим, що українські фермери роблять ставку не лише на виробництво часнику, але і активно вирощують повітряну цибулинку, тобто, нарощують виробництво власного матеріалу”,

— повідомляє голова українського часникового кооперативу Ганна Морозова.

Вигідний бізнес: в Україні вирощують чорний часник (фото)

Вигідний бізнес: як посадити часник на зиму (відео)

Експерт наголошує, що вже сьогодні українським часником активно зацікавилися покупці із ряду країн, що говорить про високий експортний потенціал.

“Українським часником цікавляться не лише європейські країни, такі як Латвія, а й покупці із Бразилії, є запити з Малайзії. Попит є, але поки у нас немає об’ємів, відповідно ми не можемо гарантувати стабільні поставки. Але я запевняю, що це — питання часу”,

— зазначила Ганна Морозова.

За її словами, українські аграрії роблять акцент не лише на нарощування об’ємів врожаю, але і на перепродажній доробці та упаковці продукції.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: