“Воскова текстура та м’який смак”: в Німеччині вивели унікальний сорт картоплі

Картопля є традиційним елементом німецької кухні. Бульба – головний інгредієнт популярних картопляних салатів. Також часто її в Німеччині подають окремо, як гарнір до м’яса, ковбасок, капусти. 

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Утім, ті хто дбає про фігуру, веде здоровий спосіб життя чи намагається схуднути не часто можуть поласувати картопляними стравами, адже бульби мають високий вміст вуглеводів. Розв’язати цю проблему змогли німецькі селекціонери – компанія Kaufland разом з селекційним гігантом Europlant Plant Breeding вивели сорт “Linella”, в якому показники вмісту вуглеводів на 30% нижчі, ніж в середньому в інших сортах.

Характерними ознаками нового типу бульби є воскова текстура та м’який смак. Тому така картопля добре підходить для запікання або додавання до салатів.

“Картопля є невід’ємною частиною нашого раціону. “Linella” – ідеальна альтернатива для клієнтів, які хочуть їсти картоплю з низьким вмістом вуглеводів”, — розповів Стефан Люкс, директор із закупівлі фруктів і овочів в Kaufland.

Читайте також: На Закарпатті сімейна ферма виготовляє крафтову гарбузову олію

Основні виробники нового сорту картоплі – сімейні фермерські господарства з регіону Нижня Саксонія. Усі ці ферми проходять перевірку на відповідність стандартам та мають сертифікати QS.

Нагадаємо, що загалом, 80% всієї картоплі, що вирощується в світі, йде на переробку. З усіх продуктів переробки картоплі – переважна більшість переробляється на картоплю фрі. В Україні картопля фрі – це поки що вільна ніша, але інтерес до даного продукту стабільно зростає, розповідає директор представництва компанії HZPC в Україні Ігор Чечітко.

Український ринок вже давно чекає на піонерів у цій сфері, інвесторів, які побудують сучасне потужне підприємство. Це надзвичайно прибуткова справа, але вимагає великих початкових інвестицій – від 60 до 100 мільйонів євро, залежно від потужності переробки. Однак, це, якщо говорити про великий сучасний завод, адже можна побувати і менш потужне підприємство, – зазначає фахівець.

Джерело

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: