“Вулканічні виноградники”: як роблять вино на острові Лансароте (фото)

Острів Лансароте на Канарах називають “островом вогнедихальних гір”. Його територія складає всього 60 кілометрів в довжину і 15 завширшки, при цьому на ній знаходиться близько трьохсот вулканів. У 1730-і кілька десятків з них почали вивергатися, земля вкрилася лавою і попелом. Але це цілком влаштувало місцевих виноробів, які навчилися вирощувати тут ягоди. Зараз на острові виробляють по два мільйони літрів вина на рік.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

На одній частині Лансароте розташовані національний парк Тіманфайя і біосферний заповідник ЮНЕСКО. Інша частина називається Ла Херія, там і вирощують виноград. Місцевий ландшафт складається зі скель, а також темного або рудого грунту. Про те, що ви не на Марсі, нагадує тільки зелень виноградників. Коріння їх лоз йдуть у великі воронки, вирізані з лапили – так називаються кам’яні викиди вулкана. Усередині воронки лоза захищена від вітру напівкруглими кам’яними стінами.

Зверху вулканічні виноградники схожі на кратери. Клімат на острові сухий, дощів практично немає, але попіл удобрює рослини, допомагає утримувати вологу, тепло і зменшувати випаровування. Це створює ідеальні умови для вирощування білих солодких вин – Мальвазія і Муськатель. Навіть в таких суворих умовах одна лоза може дати до 40 кілограмів врожаю.

Джерело: сайт Маяк

Читайте також: У США створили унікального робота-дельфіна

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: